ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Centrul ”C. Brâncuși” a fost vernisată expoziția de artă contemporană ”Salonul de primăvară”

19:34 | 16.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Peste 130 de artiști plastici și-au prezentat lucrările la expoziția ”Salonul de primăvară”, vernisată astăzi la Centrul ”Constantin Brâncuși” din capitală, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu a menționat că expoziția cuprinde lucrări de pictură, grafică, sculptură și artă decorativă.

”Este unica expoziție din programul nostru care-i deschisă pentru toți artiștii, inclusiv pentru cei care nu-s membri ai UAP. E unica expoziție de grup fără concurs. Nu eram siguri că artiștii vor da curs invitației noastre, dar ei ne-au surprins prin prezența lor. Alături de tineri, și-au expus lucrările artiști consacrați precum Mihail Statnâi, Dumitru Peicev, Ion Stepanov, Gheorghe Plămădeală ș.a. Prezența numeroasă și calitatea lucrărilor este o formă de protest importantă împotriva violenței și situației tensionate din regiune și din întreaga lume”, a precizat Dumitru Bolboceanu.

Potrivit criticului de artă Vitalie Malcoci, expoziția cuprinde lucrări realizate în diverse tehnici și cu o tematică variată. ”Aceasta este o dovadă a faptului că revenim la tradiții și chiar la mitologia românească”, a specificat Vitalie Malcoci.

Imediat după vernisaj, a avut loc un spectacol sonor intitulat ”Dezlegania” (”Ritualul”), dedicat sculptorului român Constantin Brâncuși.

Expoziția va fi deschisă până la 2 aprilie.

img23002144

img23002144

img23002144

img23002144

img23002144

img23002144

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!