ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețul la motorină scade sub 22 lei per litru

10:40 | 17.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că în prezent se atestă o stabilizare a prețurilor la carburanți și revenirea acestora la nivelul înregistrat la începutul lunii martie a anului trecut, după o perioadă în care piața petrolieră regională a fost puternic afectată de consecințele războiului din Ucraina, transmite MOLDPRES. 

Astfel, prețul la motorină, carburantul care reprezintă circa 3/4 din totalul produselor petroliere consumate în Republica Moldova, scade pentru prima dată în ultimele 12 luni sub 22 lei per litru, nivel echivalent cu cel de la începutul lunii martie a anului 2022.

Pentru următoarele trei zile, ANRE a stabilit un preț maxim pentru benzina COR 95 de 24 de lei și 76 de bani, în scădere cu zece bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 21 de lei și 92 de bani per litru, prețul fiind mai mic cu 22 de bani.

ANRE a precizat că în luna iunie a anului trecut, prețurile la carburanți au atins un nivel istoric maximal, ajungând să fie comercializate cu circa 10 lei/litru mai scump decât este nivelul actual al acestora.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!