ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opoziția boicotează ședința Legislativului

11:46 | 17.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Fracțiunea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat astăzi că boicotează ședințele plenare ale Parlamentului, după ce PAS a dat curs recomandărilor Curții Constituționale legate de sintagma “limba română”, comunică MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut la începutul ședinței plenare și a fost criticat de mai mulți deputați PAS.

Speakerul Igor Grosu a precizat că actuala guvernare va acționa consecvent, indiferent de cât de acide sunt comentariile unor deputați. „În vâltoarea acestor evenimente, am uitat de cei ce au luptat în anii 80. Atunci, cu riscuri mari, profesorii, scriitorii au mers cu curaj împotriva regimului. Noi vom munci consecvent”, a opinat Grosu.

La сâteva minute de la începerea ședinței plenare, la tribuna Parlamentului a venit șefa statului Maia Sandu și a susținut un discurs.

 

img23002168

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!