ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele țării a convocat Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu situația excepțională din justiție

16:14 | 17.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a anunțat astăzi că a convocat pentru ziua de luni, 20 martie, Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu situația excepțională din justiție, informează MOLDPRES. 

„Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Înțeleg că judecătorii au decis totuși să blocheze curățarea justiției și să pună în continuare piedici în calea restaurării dreptății în Moldova. Anunț că voi convoca pentru ziua de luni, la ora 14:00, Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu situația excepțională din justiție”, a declarat Maia Sandu.

Ședința Adunării Generală a Judecătorilor, convocată astăzi după patru ani de pauză, a fost întreruptă până la data de 28 aprilie. Decizia a fost luată după cinci ore de discuții în care magistrații au decis că vor elabora o declarație ce va fi înaintată autorităților de resort. De asemenea, a fost amânată și alegerea membrilor CSM.

img23002187

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!