ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii au îndemnat părinții și copiii să respecte regulile de deplasare

07:01 | 19.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a prezentat recomandări pentru părinți și copii privind respectarea regulilor de deplasare, transmite MOLDPRES.

Potrivit IGP, cei mici trebuie să cunoască că strada este un loc periculos, nu un spaţiu de joacă. Oamenii legii recomandă copiilor să traverseze strada doar prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje. Aceștia trebuie să circule pe trotuare. În locurile unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, minorii trebuie să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în şir, unul câte unul. 

Totodată, dacă trecerea de pietoni este prevăzută cu semafoare, copiii trebuie să aștepte culoarea verde şi să nu traverseze partea carosabilă în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport oprite în staţii.

Dacă circulă cu bicicleta ori cu rolele pe pistele sau în zonele special amenajate, copiii urmează să poarte echipament de protecţie - cotiere, genunchiere şi cască.

De asemenea, în timpul călătoriei cu autoturismul, este important ca cei mici să stea în scaunul auto adecvat categoriei de vârstă şi să poarte centura de siguranță. Aceștia trebuie să coboare din maşină doar pe partea trotuarului.

Foto simbol

img23002205

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!