ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fiscul va avea program extins în perioada recepționării declarațiilor cu privire la impozitul pe venit

11:56 | 22.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Direcțiile deservire fiscală ale Serviciului Fiscal de Stat (SFS) vor activa cu regim special în perioada recepționării Declarațiilor cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2022, transmite MOLDPRES.

Decizia a fost luată în scopul facilitării depunerii Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru anul precedent. Astfel, până la data de 2 mai, în zilele lucrătoare, toate Direcțiile deservire fiscală din țară vor activa de la ora 08.00 până la ora 19.00. Excepție vor face zilele de 29-30 aprilie și 1 mai, atunci când colaboratorii fiscali vor activa de la ora 09.00 până la ora 15.00. Ziua de sâmbătă, 25 martie, de asemenea va fi lucrătoare, cu un program cuprins între ora 08.00 și 15.00.

La 27 martie expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2022 de către contribuabilii persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător, contribuabilii care desfășoară activitate profesională precum și persoanele fizice care desfășoară activitate independentă.

Totodată, la 2 mai expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit (CET18) de către persoane fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător pentru anul 2022.

Pentru informații suplimentare, cetățenii pot contacta orice Direcție deservire fiscală a SFS sau pot apela Centrul unic de apel al SFS la numărul 0-8000-1525 (apel gratuit).

Foto: SFS

img23002291

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!