ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețul la motorină va scădea sub 21 de lei per litru

12:46 | 28.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Prețul la motorină se reduce sub 21 de lei per litru, pentru prima oară în ultimele 13 luni. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), transmite MOLDPRES.

ANRE a precizat că decizia este determinată de „ultimele evoluții pe piața internațională și în special scăderea cotațiilor Platts la motorină”. „Același nivel al prețului pentru motorină a fost înregistrat ultima dată la 22 februarie 2022, în ajunul declanșării războiului din Ucraina. Prin urmare, după o perioadă de 13 luni, grație efortului consolidat al țărilor occidentale, prețurile la carburanți s-au stabilizat, neutralizând parțial efectele războiului”, este menționat într-un comunicat de presă al ANRE. 

Totodată, în raport cu prețul la benzină, tendința din ultima perioadă a cotațiilor internaționale atestă o ușoară creștere, care se reflectă în prețul afișat la pompă, acesta menținându-se la un nivel mediu pentru perioada respectivă.

În aceste condiții, pentru ziua de miercuri, ANRE a stabilit un preț maxim pentru benzina COR 95 de 24 de lei și 56 de bani, în creștere cu patru bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 20 de lei și 96 de bani per litru, prețul fiind mai mic cu 11 bani.

Foto: ANRE

img23002475

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!