ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Suedia sprijină proiectele de dezvoltare și agenda de reforme ale autorităților

11:04 | 30.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Subiectele prioritare pentru dezvoltarea continuă a cooperării moldo-suedeze au fost discutate la întrevederea premierului Dorin Recean cu ambasadorul Regatului Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Șeful Executivului s-a referit la sprijinul suedez constant acordat ţării noastre, menționând că programele implementate au o contribuție cu valoare adăugată la dezvoltarea comunităților după modelul european. În context, prim-ministrul a subliniat că autoritățile mizează pe susținerea Suediei și în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, inclusiv în contextul deținerii de către Stockholm, din prima jumătate a anului curent, a președinției Consiliului Uniunii Europene.

„Integrarea europeană este o prioritate strategică ireversibilă a țării noastre, de aceea rămânem concentrați pe îndeplinirea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene. Ne dorim o țară cu instituții puternice, economie rezilientă, cetățeni prosperi și mediu de afaceri competitiv”, a spus premierul Dorin Recean. Oficialii au vorbit despre obiectivele imediate ale Guvernului, cum ar fi reforma justiției, creșterea economică, crearea unor noi locuri de muncă și susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, dar și sporirea investițiilor în domeniul energiei regenerabile.

La rândul său, ambasadorul Katarina Fried a menționat deschiderea de a sprijini în continuare parcursul european și eforturile de modernizare ale țării noastre. 

Foto: Guvern 

img23002558

img23002558

img23002558

img23002558

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!