ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Informații false însoțite de imaginea șefei statului. Cetățenii sunt îndemnați să fie vigilenți

13:41 | 30.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Instituția prezidențială a îndemnat astăzi cetățenii să fie vigilenți și precauți față de informațiile false care apar în spațiul public, însoțite de imaginea președintelui Maia Sandu, transmite MOLDPRES.

Îndemnul a fost făcut în contextul atacurilor hibride cu care se confruntă țara în ultima perioadă. „Observăm că imaginea șefei statului este utilizată în diferite tipuri de publicitate cu caracter de înșelăciune, fraudă și escrocherie prin care sunt promovate produse farmaceutice sau servicii bancare. Astfel de informații false sunt distribuite tot mai des pe internet și promovează indivizi sau companii, iar conținutul mesajelor nu are nici o legătură cu activitatea și imaginea președintelui Maia Sandu”, se menționează într-un comunicat difuzat de instituția prezidențială.

În acest context, autoritățile atrag atenția cetățenilor asupra faptului că informațiile distribuite în spațiul public, însoțite de fotografii cu imaginea primelor persoane în stat, reprezintă un fals.

Instituția prezidențială condamnă aceste practici de dezinformare și îndemnă pe toți cetățenii să se informeze doar din surse sigure.

img23002571

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!