ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Studenții Academiei „Ştefan cel Mare” au discutat despre investigarea infracţiunilor ecologice

15:13 | 30.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Academia „Ştefan cel Mare” a organizat o sesiune ştiinţifică studenţească cu genericul „Investigarea şi judecarea infracţiunilor ecologice”. La eveniment a participat ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, transmite MOLDPRES.

Sesiunea a avut drept scop abordarea problemelor ce vizează particularităţile investigării şi examinării în instanţa de judecată a infracţiunilor ecologice.

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, a vorbit despre importanța investigării și judecării corecte a infracțiunilor ecologice. „În ultima perioadă a crescut semnificativ numărul de procese cu caracter ecologic, acest lucru poate fi observat și din frecvența materialelor în mass-media. Pentru o mai bună înțelegere a specificului infracțiunilor ecologice dar și a procedurii de investigare, facem instruiri atât cu procurorii cât și cu judecătorii”, a menționat oficialul. 

Prorectorul pentru studii şi management al calității de la Academia „Ștefan cel Mare”, Iurie Odagiu, a subliniat că „este foarte important să avem grijă de mediul nostru, de apă, aer, sol și să contribuim la prevenirea eventualelor infracțiuni de mediu”.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Justiție Verde”, finanțat de Suedia și implementat de Asociația Obștească „EcoContact”, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Catedra Procedură Penală, Criminalistică și Securitate Informațională a Academiei „Ștefan cel Mare”.

La finalul sesiunii au fost prezentate concluzii şi propuneri privind investigarea şi examinarea în instanţa de judecată a infracţiunilor ecologice în cadrul procesului penal. Totodată, participanţii au fost distinși cu diplome pentru implicare şi manifestare activă.

Foto: Academia „Ştefan cel Mare” 

img23002577

img23002577

img23002577

img23002577

img23002577

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!