ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din Taraclia primesc asistență financiară din Bulgaria

19:53 | 30.03.2023 Categorie: Regiuni

Sofia, 30 mar. /MOLDPRES/. Aproape 1.400 de locuitori din orașul moldovenesc Taraclia primesc carduri bancare în valoare de 100 de leve bulgare (1.000 RON) în calitate de asistență financiară acordată de Bulgaria pentru etnicii bulgari din R. Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la BTA.

Asistența financiară a fost oferită locuitorului orașului la o întâlnire cu președintele raionului Taraclia, Ivan Paslar și președintele Comunității Bulgare din Republica Moldova, Gheorghi Barbarov; la eveniment a fost prezent și directorul regional al Moldindconbank, Dimitri Siumbeli. Oamenii au fost informați despre recepționarea banilor și despre faptul cine i-a acordat.

"Sunt foarte bucuroasă, desigur. Cu acest ajutor, vom întâlni Paștele ca toți oamenii. Copiii vor fi foarte fericiți”, a menționat pentru BTA o mamă singură a trei copii. Paslar a îndemnat participanții la eveniment cu cetățenie bulgară să ia parte la alegerile parlamentare din Bulgaria din 2 aprilie, iar Barbarov i-a informat despre planurile organizației pe care o reprezintă.

Un număr total de 5.000 de familii vor primi ajutor nerambursabil, dintre care 3.500 de familii care trăiesc în localități din regiunea Taracliei și 1.500 de familii din satele cu populație de origine bulgară din sudul Moldovei, precum și din regiunea transnistreană și municipiul Bălți, potrivit informației prezentate de administrația regională. Autoritățile din Taraclia au repartizat acum oamenilor asistența unică pentru o lună.   

Foto: BTA

img23002591

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!