ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile îndeamnă conducătorii auto să fie atenți la drum

09:36 | 06.04.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, unitățile teritoriale S.A „Drumuri” au intervenit în regiunile ţării cu lucrări de prevenire, combatere a lunecușului și deszăpezirii, pentru a asigura accesibilitatea traseelor naţionale, pe care încă se circulă în condiţii de iarnă, transmite MOLDPRES.

Drumarii au intervenit în sectoarele Ungheni, Călărași, Dubăsari, Căușeni, Hâncești, Râșcani, Ștefan Vodă, Comrat, Leova, Ceadâr-Lunga, Ocnița, Cahul, Edineț, Fălești, cu 130 unități speciale și implicarea a 44 muncitori rutieri. „În procesul tehnologic au fost distribuite 727,5 tone de material antiderapant mecanizat, 25 tone material antiderapant manual și 79,7 tone sare tehnică”, indică Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit sursei citate, în prezent în ţară se circulă în condiții de iarnă, iar suprafața carosabilă este înzăpezită, umedă, pe alocuri se atestă ghețuș. Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să circule cu prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile meteo.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Conform meteorologilor, astăzi vremea nu suferă schimbări majore. Precipitațiile continuă să cadă în toate formele sale. Vântul va sufla slab la moderat, izolat cu intensificări. Ziua, temperatura maximă a aerului ușor va crește până la +2..+7°C.

Foto: ASD

img23002800

img23002800

img23002800

img23002800

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!