ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu premierul polonez, Mateusz Morawiecki

19:38 | 06.04.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, șefa statului a apreciat relația foarte bună cu Polonia și sprijinul de care ne bucurăm în această perioadă complicată. 

„Anul trecut, țara noastră a primit asistență financiară poloneză pentru a face față crizei energetice. De curând, guvernul polonez a donat 20 de generatoare electrice pentru instituțiile din sectorul sănătăţii şi cele ale Inspectoratului General de Poliţie. Polonia este al doilea cel mai mare importator de vinuri moldovenești din UE, iar astăzi, la Chișinău, a avut loc Forumul de afaceri moldo-polonez, care va contribui la consolidarea relațiilor economice dintre țările noastre. Apreciem mult și faptul că Polonia susține pe deplin aspirațiile europene ale Republicii Moldova”, a spus președintele Maia Sandu. 

Foto: Președinția

img23002833

img23002833

img23002833

img23002833

img23002833

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!