ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ALEGERI ÎN UTA GAGAUZ-YERI: Peste 92 de mii de alegători sunt aşteptaţi la urnele de vot pe 30 aprilie

12:02 | 07.04.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Comisia electorală de la Comrat a aprobat formatul şi conţinutul buletinelor de vot pentru alegerile guvernatorului (bașcanului) și alegerile parțiale în Adunarea Populară a UTA Găgăuzia, din 30 aprilie, transmite MOLDPRES.

Potrivit CEC din regiune, în autonomia găgăuză sunt înregistraţi peste 92 de mii de cetăţeni cu drept de vot. Începând cu 10 aprilie, localnicii vor putea să se verifice în listele de alegători, conform gagauzinfo.md.

Pentru funcţia de başcan aspiră Nicolai Dudoglo, Grigori Uzun, Mihail Formuzal, Victor Petrov, Dmitri Croitor, Serghei Cernev, Evghenia Guţul şi Serghei Cimpoieş.

La rândul său, Comisia Electorală Centrală a acreditat deja mai mulţi observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor guvernatorului (bașcanului) UTA Găgăuzia și a alegerilor parțiale pentru Adunarea Populară a autonomiei găgăuză din 30 aprilie.

Guvernatorul (başcanul) este persoana oficială supremă a Unităţii Teritorial-Autonome Gagauz-Yeri. Acestuia i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfăşoară o dată în patru ani.

img23002846

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!