ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii din categoria NEET pot fi instruiți pentru a activa în subdiviziunile MAI

14:43 | 07.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Tinerii care nu sunt încadrați în procesul educațional, angajați sau implicați în alte activități de instruire (categoria NEET) își pot face studiile la Academia „Ştefan cel Mare” pentru a activa ulterior în inspectoratele de poliție din țară. Acțiunea face parte din proiectul „Încadrarea tinerilor NEET în sistemul Afacerilor Interne” realizat cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Suedia, transmite MOLDPRES.

Pentru a beneficia de instruiri, tinerii care fac parte din această categorie se pot adresa la inspectoratele de poliție din țară.

Solicitat de agenție, coordonatorul de proiect de la Academia „Ştefan cel Mare”, Dana Andronic, a menționat că, în multe zone rurale, accesul la serviciile de instruire, orientare profesională și oportunitățile de angajare sunt limitate din cauza distanței și infrastructurii reduse.

„Persoanele din aceste comunități posedă resurse și calități valoroase precum: solidaritatea, munca, și patriotismul – calități necesare pentru un viitor angajat al afacerilor interne. Proiectul are scopul de a facilita accesul tinerilor din categoria NEET la servicii educaționale de calitate și angajarea acestora în subdiviziunile MAI”, a spus Dana Andronic.

Proiectul „Încadrarea tinerilor NEET în sistemul Afacerilor Interne” are o valoare de 10 mii de euro, cu o durată de implementare de 12 luni. Totodată, inițiativa prevede amenajarea unor spații de recreere pentru grupul țintă al proiectului.

Foto: Academia „Ştefan cel Mare”

img23002855

img23002855

img23002855

img23002855

img23002855

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!