ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pacificatorii Armatei Naționale se antrenează la poligoanele militare

15:29 | 07.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Militarii din Batalionul 22 de menținere a păcii “Căști albastre” desfășoară activități de instruire la poligoanele Armatei Naționale, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, pacificatorii vor avea atât şedinţe teoretice, cât și practice, bazate pe scenarii specifice teatrelor de operațiuni internaționale.

Principalele teme studiate se vor referi la tacticile, tehnicile și procedurile folosite de pacificatori în operațiunile de menținere a păcii, inclusiv în timpul patrulărilor și pazei obiectivelor importante.

De asemenea, militarii vor utiliza la antrenamente transportoarele de tip „Piranha-3 H” care se află în dotarea unității.

În acest context, ministerul informează că tehnica militară urmează să se deplaseze din unitate spre centrele de instruire. 

Conform sursei citate, antrenamentele se desfășoară în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul curent.

Foto: MA

img23002858

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!