ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sfârşitul săptămânii va aduce o ușoară ameliorare termică

16:16 | 07.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. În următoarele zile vremea nu va suferi schimbări esenţiale, dar se ameliorează puţin sub aspect termic şi se va menţine în jurul maximei de 15 grade, cu cer noros, izolat cu precipitaţii slabe, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), duminică va fi mai cald, însă noaptea mercurul termometrelor va coborî sub zero, or, SHS a extins Codul galben de îngheţuri până sâmbătă, 8 aprilie.

Vineri, 7 aprilie, creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc Buna Vestire, cunoscută şi sub numele Blagoveştenie sau Ziua Cucului. De această zi este legată o serie de tradiţii şi obiceiuri specifice meteorologiei populare.

Astfel, în anumite zone, pentru a avea roade bogate, pomii se ameninţau cu toporul şi se stropeau cu ţuică. De Buna Vestire se poate ara, însă nu se poate semăna, ca să nu mănânce păsările boabele de sub brazdă. Totodată, se consideră că „precum este vremea în ziua de Buna Vestire aşa va fi şi de Paşti”.

Foto: SHS

img23002864

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!