ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comentariul Biroului politici de reintegrare pe cazul eliberării din detenție a lui Adrian Glijin

18:48 | 07.04.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Biroul politici de reintegrare salută eliberarea din detenție a cetățeanului Adrian Glijin, care a fost privat de libertate pe 7 octombrie 2020 de către structurile de forță de la Tiraspol, relatează MOLDPRES.

În această perioadă, viceprim-ministrul pentru reintegrare și biroul sus-numit au depus eforturi susținute în vederea eliberării necondiționate a acestuia, făcând uz de toate platformele de dialog disponibile. La fel, fiind în contact permanent cu actorii din formatul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, au fost făcute toate demersurile necesare pentru restabilirea drepturilor și libertăților fundamentale ale lui Glijin. 

Pe această cale, ținem să aducem mulțumiri Misiunii OSCE din Republica Moldova, Asociației Obștești „Promo-LEX”, presei din țară, tuturor celor care au urmărit îndeaproape acest dosar și au contribuit prin poziția lor la eliberarea lui A. Glijin. 

E o acțiune care poate servi ca exemplu în multiple alte cazuri similare de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană, printre care cele ale cetățenilor V. Pleșcanov, G. Kuzmiciov, V. Dudnic, V. Pogorlețchi, S. Mantaluța, M. Petiș și mulți alți cetățeni ai Republicii Moldova, care au de suferit în urma acțiunilor ilegale ale Tiraspolului.

img23002872

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!