ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: Suntem la o mare răscruce. Ce facem acum va influența viețile noastre, ale copiilor noștri și ale copiilor copiilor noștri

19:37 | 10.04.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. Suntem la o mare răscruce. Ce facem acum va influența viețile noastre, ale copiilor noștri și ale copiilor copiilor noștri. Generațiile viitoare vor privi cum ne-am comportat în aceste vremuri și vor întreba - ce am făcut noi pentru a ne apăra țara. Afirmațiile au fost făcute astăzi de președintele Republicii Moldova într-un discurs către cetățeni. Ea i-a îndemnat să participe pe data de 21 mai la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, care se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, comunică MOLDPRES.

Șefa statului a anunțat că a lansat inițiativa de a convoca la Chișinău o adunare la care cetățenii să spună lumii că sunt europeni și că aceasta e calea aleasă de Republica Moldova. „Să dăm răspuns celor care întreabă ce vor moldovenii. Un răspuns răspicat și clar. Să se audă vocea noastră, a celor mulți, vocea poporului nostru. Adunarea Națională „Moldova Europeană” va fi organizată la 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale. Vocea fiecăruia va cimenta calea noastră europeană. Vin cu un îndemn către toți - oameni care lucrează pământul, profesori, studenți, organizații neguvernamentale, antreprenori, medici, oameni de cultură, angajați în sectorul privat, funcționari publici - împreună să sprijinim visul nostru comun. Să demonstrăm că noi vrem pace. Vrem ca Uniunea Europeană să fie la noi acasă. Așa cum ne-am adunat când am cerut independența și am obținut-o. Așa cum ne-am adunat și ne-am apărat democrația și am rezistat în cele mai grele timpuri. Așa să ne adunăm și acum”, a opinat Sandu.

Președintele a precizat că va discuta în perioada imediat următoare cu forțele politice proeuropene, cu societatea civilă, mediul academic, cu personalitățile țării noastre detalii legate de acest eveniment.

„Chiar dacă avem anumite supărări, chiar dacă uneori avem păreri diferite, acum nu e momentul de ceartă și dezbinare. Acum e momentul să ne unim și să devenim împreună parte a familiei europene. Vin cu acest îndemn, pentru că în momentele cruciale deciziile mari nu se iau doar de politicieni. Deciziile mari se iau de oameni în Piața Marii Adunări Naționale”, a spus Sandu.

Mesajul președintelui Maia Sandu către cetățeni cu privire la convocarea Adunării Naționale „Moldova Europeană”, poate fi accesat la: https://presedinte.md/rom/discursuri/mesajul-presedintei-maia-sandu-catre-cetateni-cu-privire-la-convocarea-adunarii-nationale-moldova-europeana-in-data-de-21-mai

img23002928

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!