ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Agriculturii a lansat consultări publice asupra proiectelor de Regulamente privind subvenţionarea

09:13 | 19.04.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. La Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a avut loc ieri prima rundă de consultări publice asupra proiectelor de Regulamente privind măsurile și condițiile specifice de subvenționare complementară și de subvenționare în avans din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR), transmite MOLDPRES.

Scopul discuțiilor a fost de a asigura transparența decizională și de a conveni asupra unei viziuni comune privind pachetul de măsuri ce va fi finanțat din FNDAMR, modul de alocare a resurselor, criteriile de eligibilitate și obiectivele de dezvoltare a afacerilor agricole pe termen mediu și lung.

Vicepremierul Vladimir Bolea, șeful MAIA, a menționat că principalul obiectiv urmărit prin subvenționarea producătorilor agricoli este sporirea competitivității și rezilienței sectorului agricol, precum și dezvoltarea infrastructurii fizice şi de servicii în mediul rural.

„Sugestiile și recomandările mediului de afaceri sunt foarte importante pentru a crește impactul procesului de subvenționare. Vom analiza propunerile înaintate și vom efectua modificări astfel încât regulamentele să se plieze pe necesitățile și interesele tuturor agricultorilor”, a relevat Vladimir Bolea.

Proiectele de Regulamente au fost elaborate în temeiul noii Legi cu privire la subvenționarea în agricultură și mediul rural, adoptată de Parlament la sfârșitul lunii martie.

Foto: MAIA

img23003111

img23003111

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!