ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Națională marchează 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-portugheze printr-o expoziție

14:07 | 19.04.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. O expoziție cu genericul „Raftul Republicii Portugheze la BNRM”, dedicată aniversării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Portugalia, este deschisă la Biblioteca Națională, relatează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elina Bolgarin, șefa Secției literaturile lumii a instituției a menționat că expoziția are scopul de a informa vizitatorii despre cultura, literatura și civilizația acestei țări europene.

Potrivit sursei citate, raftul este format din cărți originale portugheze din colecția Secției literaturile lumii și din traduceri. În cadrul acestuia, în fiecare lună, va fi prezentată o expoziție aparte, pe următoarele teme: „Cultura și literatura portugheză din perioada Renașterii, marilor descoperiri geografice, barocului și clasicismului”; „Literatura portugheză din sec. XIX”; „Limba și literatura contemporaneității portugheze (secolele XX-XXI)”.

Relaţiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Portugalia au fost stabilite la 10 februarie 1993.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 20 aprilie-20 iulie.

img23003131

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!