ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cu ajutorul UE, Liceul din Holercani, Dubăsari a fost eficientizat energetic

11:02 | 21.04.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Membrii Comitetului director local al programului de eficientizare energetică a Liceului Teoretic din Holercani, Dubăsari s-au întâlnit ieri într-o ședință finală a proiectului, care a fost finanţat de Uniunea Europeană. Aceasta a fost o ocazie importantă pentru a evalua rezultatele proiectului și pentru a discuta despre modul în care s-au atins obiectivele propuse, transmite MOLDPRES cu referire la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

În cadrul ședinței, s-a constatat că proiectul a fost un succes, obiectivele fiind atinse în mare măsură. Prin implementarea unor măsuri de eficientizare energetică, Liceul Teoretic din Holercani a redus semnificativ consumul de energie electrică și termică, ceea ce a asigurat o micșorare semnificativă a costurilor pentru școală. "Am reușit să arătăm că investiția în eficientizarea energetică poate fi foarte benefică pentru instituțiile publice, pentru mediul înconjurător și pentru bugetele acestora", a declarat reprezentantul liceului teoretic.

Măsurile de eficiență energetică implementate cu suportul Uniunii Europene în Liceul Teoretic 'Holercani' din satul Holercani, raionul  Dubăsari, au permis o reducere semnificativă a consumului de energie electrică și termică, ceea ce a avut un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Grație acestor măsuri de eficiență energetică, consumul anual normat de energie în școală s-a redus cu 58 MWh, ceea ce înseamnă o micșorare semnificativă a costurilor pentru energia electrică și termică. De asemenea, emisiile anuale normate de CO2 au scăzut cu 18 tone, ceea ce a contribuit la îmbunătățirea calității aerului și la protejarea mediului înconjurător.

Măsurile de eficiență energetică au dus la ameliorarea condițiilor de învățare și a confortului termic în școală, ceea ce a contribuit la îmbunătățirea sănătății și bunăstării a peste trei sute de elevi și cadre didactice.

Foto: ADR Centru

img23003196

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!