ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Expoziție de literatură ilustrată la Parlament, cu creații ale copiilor din R. Moldova și România

17:38 | 21.04.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. O expoziție de literatură ilustrată cu genericul „Freamătul bunătății” este găzduită de Parlament în contextul Zilei mondiale a creativității și inovației, transmite MOLDPRES.

Direcția comunicare și relații publice a Legislativului a relatat că expoziția conține picturi și lucrări confecționate manual, realizate în baza unor creații literare de către de elevi din Republica Moldova și România, participanți ai Proiectului „Liceul Originalității”. Lucrările au fost realizate în timpul orelor de educație tehnologică. Elevii, ghidați de profesorii lor, au scris pagini de jurnal, poezii și povestiri despre oamenii frumoși pe care îi cunosc. Alți copii, inspirați de operele literare ale colegilor, au creat tablouri, sculpturi și broderii în baza acestora.

Proiectul „Liceul Originalității” reprezintă un parteneriat transfrontalier și transdisciplinar al instituțiilor de învățământ din R. Moldova și România, care a fost creat la inițiativa lui Vladimir Badrajan, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Ginta Latină” din municipiul Chișinău. Proiectul își propune de a stimula creativitatea și gândirea critică la elevi, precum și de a stabili relații de colaborare cu liceele din Chișinău și cele din România.

Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii aprilie.

Foto: Parlament

img23003215

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!