ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătorul Victor Ciobanu a obținut medalia de argint la Campionatul European

11:18 | 24.04.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Maestrul Emerit al Sportului, Victor Ciobanu, a obținut medalia de argint în categoria de până la 60 de kilograme la Campionatul European (ediția 2023), rezervat seniorilor. Competiția s-a desfășurat în perioada 20-23 aprilie în orașul Zagreb, Croația, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, în luptele preliminare, sportivul a învins adversarii din Germania, Franța și Turcia, iar în semifinală l-a surclasat pe un sportiv din Serbia. Lupta finală a avut-o cu campionul european din 2020, Edmond Nazaryan, din Bulgaria, cedând în fața acestuia. Victor Ciobanu este sportiv în cadrul Centrului de Pregătire a Loturilor Naționale.

Un alt sportiv din Republica Moldova, Mihail Bradu, categoria de greutate 82 kg, s-a clasat pe locul cinci.  Totodată, la un pas de podium s-a oprit și Alexandrin Guțu, categoria de greutate 77 kg, care în urma accidentării nu a reușit să dispute lupta pentru locul III și s-a clasat pe locul V.

Foto: MEC

img23003234

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!