ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a încasat peste 571 mln de lei în ultima săptămână

09:55 | 25.04.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. În perioada 18-24 aprilie, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 571,7 milioane de lei (aproximativ 28,5 mln de euro), transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 15,3 mln de lei, ceea ce reprezintă 2,7% din totalul sumei. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 615 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 78 936 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 39 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 146 de mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 10,4 miliarde de lei, cu 12,7% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

img23003246

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!