ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În UTA Gagauz-Yeri a început procesul de votare: Locuitorii autonomiei îşi aleg guvernatorul

09:34 | 30.04.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. Toate secțiile de vot din autonomia găgăuză s-au deschis astăzi la ora 7.00. Procesul de vot a demarat în majoritatea birourilor electorale din regiune, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei electorale de la Comrat, la urne sunt așteptați peste 92 de mii de cetăţeni cu drept de vot, înregistraţi în autonomie.

Pentru a fi valide, la alegerile başcanului trebuie să-și exercite dreptul de vot nu mai puţin de jumătate din alegătorii înregistraţi.

În secțiile de votare de pe teritoriul autonomiei, cetățenii își pot exercita dreptul la vot cu buletinul de identitate și fișa de însoțire, care confirmă domiciliul sau reședința pe teritoriul secției de votare. De asemenea, se poate vota cu buletinul de identitate provizoriu și cu legitimația de serviciu, iar militarii în termen - cu livretul militar.

Scrutinul de astăzi este monitorizat de circa 90 de observatori internaționali, acreditați de Comisia Electorală Centrală.

În cursa pentru funcţia de başcan UTA Gagauz-Yeri s-au înscris opt candidați.

img23003429

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!