ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 6000 de persoane au solicitat ambulanța în zilele de odihnă

15:33 | 02.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. În minivacanța de 1 mai, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 6275 de solicitări, inclusiv 851 la copii. După acordarea primului ajutor medical, 2348 de pacienți, dintre care 504 copii, au fost transportați la spital, comunică MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), cele mai multe solicitări - 1924, au fost urgențe cardiovasculare, inclusiv 20 de pacienți cu sindrom coronarian acut; 916 pacienți cu patologii neurologice, inclusiv 105 de accidente vasculare cerebrale și 754 de pacienți cu maladii respiratorii, inclusiv 376 cu infecții respiratorii virale acute.

În perioada de referință, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 638 de persoane, inclusiv la 161 copii cu diverse traumatisme. Echipele de pe ambulanță au intervenit la 18 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 25 de persoane. După acordarea ajutorului medical, 22 de pacienți, inclusiv patru copii, cu diferite traume au fost transportați la spital.

Tot în zilele de odihnă, dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat 18 apeluri pentru acordarea asistenței medicale de urgență pe motivul urgențelor toxice.

Totodată, la data de 30 aprilie, o echipă  de medici din Dondușeni a asistat o naștere în condiții de prespital. În timpul deplasării la spital, în ambulanță a survenit spontan nașterea. Femeia a adus pe lume o fetiță. Ulterior, lăuza și copilul au fost transportați la Spitalul Raional Edineț.

Foto: CNAMUP

img23003483

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!