ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu s-a întâlnit cu ministrul Apărării Naționale al României

18:12 | 02.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Apărării Naționale al României, Angel Tîlvăr. Discuțiile s-au axat pe provocările de securitate cu care se confruntă Republica Moldova în prezent, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Președintele Parlamentului s-a referit la amenințările hibride cu care se confruntă țara noastră și eforturile autorităților de a răspunde la aceste provocări. „Instituțiile demonstrează o capacitate de a anticipa și de a reacționa la timp pentru a descuraja intențiile Federației Ruse. De asemenea, atestăm o colaborare între instituțiile statului din domeniul apărării și al securității”, a precizat Igor Grosu.

De asemenea, șeful legislativului s-a referit la eforturile autorităților de a moderniza armata. În context, Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru suportul oferit de România, inclusiv prin organizarea exercițiilor comune cu participarea militarilor moldoveni. „În acest an, am dublat bugetul pentru apărare. Suntem deciși să identificăm resurse financiare pentru a investi, în continuare, în armată. Provocările sunt multe și trebuie să răspundem la ele”, a adăugat președintele Parlamentului.

Un alt subiect al discuției a fost Reuniunea Consiliului Politic European, care va avea loc la 1 iunie. „Suntem conștienți că, înaintea acestui eveniment, pericolele de securitate ar putea să crească. În același timp, summitul este o ocazie în plus să vorbim despre prioritățile noastre în procesul de integrare europeană. Avem un obiectiv clar: să inițiem negocierile până la sfârșitul anului”, a accentuat speakerul.

Oficialii au mai discutat despre necesitatea de a eficientiza controlul parlamentar și civil asupra armatei. Totodată, ministrul român al Apărării și-a exprimat deschiderea de a oferi, în continuare, sprijin Republicii Moldova atât pe platformele internaționale, cât și la nivel bilateral.

Foto: Parlament

img23003489

img23003489

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!