ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputatul Marina Tauber se va afla în arest la domiciliu pe un termen de 20 zile

21:35 | 02.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus în această seară înlocuirea măsurii preventive liberarea provizorie sub control judiciar cu arest la domiciliu pe un termen de 20 zile în privința învinuitei Marina Tauber, transmite MOLDPRES.

În dimineața zilei de ieri, 1 mai,  deputatul Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în cursă aeriană spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia. La baza reținerii s-a aflat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei.

La 28 aprilie, Procuratura Anticorupție a depus un demers la judecătorul de instrucție să fie înlocuită măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar cu arest preventiv pe motiv că Tauber a încălcat condițiile măsurii preventive. Tot vineri, 28 aprilie, avocatul învinuitei a primit o copie a demersului. Pe 29 aprilie, Tauber a solicitat să fie amânată ședința de judecată ca să poată călători în Israel. “Considerând că învinuita deja a încălcat de mai multe ori condițiile impuse de judecători, procurorii au considerat necesar să fie reținută învinuita la aeroport pentru că exista un risc considerabil că învinuita se va eschiva de la organul de urmărire penală”, indică Procuratura Anticorupţie.

img23003496

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!