ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” va avea angajați noi

14:53 | 03.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mai /MOLDPRES/. Comandantul Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc, și generalul de brigadă, Sergiu Cirimpei, au înmânat astăzi în cadrul unei ceremoniei festive „Bereta Verde”, ecusonul „Forţe Speciale” și diplome unei noi promoţii de absolvenţi ai cursului de calificare pentru Forţele Speciale, comunică MOLDPRES.

În cursul ceremoniei, generalul Ohladciuc i-a felicitat pe militarii care au trecut toate antrenamentele, probele și testele, aceștia fiind pregătiţi în conformitate cu un model elaborat de conducerea Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger” (BDS), în baza celor mai bune practici internaţionale în domeniu.

Potrivit comandantului BDS “Fulger”, Constantin Cîșleanu, cursul de calificare pentru Forţele Speciale, care a durat trei luni, a cuprins patru module desfășurate la mai multe poligoane ale Armatei Naționale. Programul instruirii a inclus: marșuri, ședințe la însușirea tehnicilor și tacticilor de operare, topografie militară, pregătirea alpină, trecerea cursurilor de apă, supravieţuirea, pregătirea medico-militară și altele.

Ministerul Apărării reiterează că la cursul respectiv pot participa doar militarii prin contract din Armata Națională, care, odată cu finalizarea ședințelor de instruire, vor obține funcții în BDS ,,Fulger”.

Foto: Ministerul Apărării

img23003525

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!