ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Pre-Vetting: Candidatul la funcția de membru în CSP, Dumitru Obadă, a promovat evaluarea

15:58 | 03.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mai /MOLDPRES/. Candidatul la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), Dumitru Obadă, a promovat evaluarea, întrunind criteriile de integritate etică și financiară. Decizia a fost anunțată astăzi de Comisia Pre-Vetting, informează MOLDPRES.

Potrivit Comisiei, decizia a fost transmisă astăzi candidatului și instituției responsabile de organizarea concursului - CSP.

Dumitru Obadă a fost audiat de Comisia Pre-Vetting pe 21 aprilie curent, în contextul procesului de evaluare a integrității financiare și etice a candidaților la funcția de membru în organul de autoadministrare al procurorilor. Dumitru Obadă este agent guvernamental al Republicii Moldova la CEDO, dar își menține statutul de procuror, fiind în drept să candideze pentru o funcție în CSP.

img23003528

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!