ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful IGP în contextul evenimentelor consacrate zilei de 9 mai: panglica bicoloră este interzisă

11:32 | 04.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. Panglica bicoloră și alte simboluri ale agresiunii militare ruse în Ucraina sunt interzise în Republica Moldova. Avertizarea a fost făcută astăzi de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, în contextul evenimentelor consacrate zilei de 9 mai, transmite MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, șeful IGP a specificat că, potrivit legislației, este interzisă confecționarea, păstrarea, comercializarea și purtarea elementelor și simbolurilor utilizate în actele agresiunii Federației Ruse în Ucraina. „Afișarea simbolurilor produc un pericol eminent de amenințare în adresa securității naționale. Îndemnăm cetățenii să se conformeze cerințelor legale și să nu cadă pradă provocărilor anumitor persoane. Fiecare caz de încălcare a legislației va fi documentat. În timpul manifestațiilor, polițiștii vor fi prezenți pentru asigurarea siguranței cetățenilor”, a spus Viorel Cernăuțeanu.

„Dacă panglica bicoloră este parte componentă a unei distincții care a fost acordată, aceasta este considerată ca distincție și utilizată în calitate de distincție. Când este vorba de panglica separată atașată, atunci aceasta reprezintă simbolistica agresiunii militare și este interzisă”, a afirmat Viorel Cernăuțeanu.

Pentru încălcarea prevederilor legale, persoanele fizice riscă amendă de la 4 500 până la 9 mii de lei, persoanele cu funcții de răspundere – de la 9 mii până la 18 mii de lei și cele juridice de la 18 mii până la 30 mii de lei.

img23003559

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!