ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii vor desfășura în această noapte antrenamente cu elicopterul Black Hawk

21:10 | 04.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” în comun cu polițiști din Polonia vor desfășura în această noapte și mâine antrenamente pentru sporirea nivelului de pregătire, atenție, reacție și intervenție. Exercițiile de securitate au loc pe parcursul acestei săptămâni și se desfășoară pe întreg teritoriul țării în contextul Summitului Comunităţii Politice Europene (CPE), desfășurat în data de 1 iunie în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în timpul antrenamentelor vor fi dezvoltate abilitățile de lucru cu aparatajul de vedere pe timp de noapte - Night vision. Acesta reprezintă o tehnologie de ultimă oră prin care luptătorii își îmbunătățesc vederea pe timp de noapte, cu ajutorul unor binocluri speciale atașate la căștile de intervenție.

De asemenea, mâine, elicopterul Black Hawk va fi implicat în antrenamente tactice și va survola capitala și împrejurimile acesteia. Scopul acțiunilor constituie perfecționarea noilor tactici și procedee de acțiune ale polițiștilor pe domeniul de securitate, preluate de la omologii polonezi.

Totodată, din rațiuni de securitate, mai multe informații, inclusiv cele care prevăd antrenamente precum și unele restricționări, nu pot fi date publicității decât foarte aproape de momentul producerii acestora.

Summitul CPE va avea loc la 1 iunie, în localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi. Evenimentul va reuni aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene.

Foto: IGP

img23003577

img23003577

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!