ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția va asigura ordinea publică în timpul protestului anunțat în capitală

09:01 | 07.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. Poliția va fi la datorie în timpul protestului anunțat astăzi în capitală, pentru siguranța cetățenilor, asigurarea ordinii și securității publice, circulației rutiere și bunei desfășurări a evenimentului. Totodată, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a atenționat că „organizatorii poartă răspundere pentru faptele ilegale ale participanților la acțiune”, transmite MOLDPRES.

„Ținând cont de faptul că situațiile anterioare au demonstrat că organizatorii ignoră obligațiunile ce le revin, ceea ce creează haos în procesul de organizare a întrunirii și crearea dezordinilor, reiterăm faptul că organizatorii poartă răspundere pentru faptele ilegale ale participanților la acțiune”, a precizat IGP.

În aceste condiții, instituția a solicitat atât participanților, cât și pietonilor și conducătorilor auto să manifeste înțelegere față de măsurile de ordine și siguranță publică, să respecte Legea și indicațiile forțelor de ordine pentru ca acțiunea să se desfășoare în condiții optime.

Astfel, participanții sunt obligați să respecte legislația, ordinea publică și cererile legitime ale organizatorilor, să se abțină de la acțiuni care pot împiedica desfășurarea întrunirii și de la incitarea la astfel de acțiuni, să părăsească întrunirea la cererea organizatorului și/sau a reprezentantului autorității administrației publice locale ori a organului de poliție și să nu să nu dețină arme, obiecte explozive sau orice substanțe interzise sau alte obiecte care pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor. 

„Poliția nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare/întrunire, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile și libertățile altor persoane. Vă asigurăm că, forțele de ordine vor interveni și vor descuraja orice acțiune care va pune în pericol siguranța cetățenilor sau a participanților la eveniment”, a conchis IGP. 

Foto: IGP

img23003629

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!