ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1700 de persoane s-au înscris la Programul național de studiere a limbii române

14:14 | 10.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Peste 1700 de persoane s-au înscris la Programul național de studiere a limbii române, în mai puțin de o săptămână de la lansarea acestuia. Cererile pot fi depuse până la data de 26 mai, transmite MOLDPRES.

Cursurile sunt gratuite pentru beneficiari, cheltuielile urmând a fi acoperite din bugetul de stat. Instruirile sunt destinate inclusiv adulților care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să studieze limba română de la zero.

Cererile pot fi depuse online. Pentru asta, solicitanții trebuie să completeze un formular care este disponibil pe pagina web a Ministerului Educației. Persoanele care nu au posibilitatea de a se înregistra online la cursuri, se pot adresa la instituția de învățământ din localitate pentru a fi ajutați în completarea cererii.

Ministerul Educației și Cercetării preconizează că, prin acest program, vor fi instruite în anul curent circa 2500 de cadre didactice și de conducere din instituțiile de învățământ general și circa patru mii de persoane adulte din diverse categorii profesionale cum ar fi justiție, medicină, arte, administrație publică centrală și locală, inclusiv refugiați din Ucraina.

La finele cursului de învățare a limbii române, participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului de competență lingvistică de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului european comun de referință pentru limbi.

Programul național privind învățarea limbii române a fost aprobat recent de Guvern și se va desfășura pe parcursul anilor 2023-2025. 

Foto simbol

img23003708

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!