ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Summitul CPE: Autoritățile din securitate vor organiza o repetiție generală pentru asigurarea bunei desfășurări a evenimentului

15:44 | 10.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Autoritățile responsabile pentru securitatea Summitului Comunităţii Politice Europene (CPE) vor organiza o repetiție generală pentru asigurarea bunei desfășurări a evenimentului internațional din 1 iunie. Repetiția va avea loc duminică, 14 mai, începând cu ora 09:00 și va dura cinci ore, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției /IGP/, vor fi instituite perimetre de securitate în zona centrală a orașului Chișinău. Totodată, se vor aplica restricționări temporare de trafic pe arterele principale din sectoarele Centru și Botanica ale capitalei, cât timp coloanele oficiale se vor deplasa către locația unde se organizează Summitul. La fel, vor fi unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca-Chișinău și revers.

Scopul simulării generale din ziua de 14 mai constă în îmbunătățirea lucrului și cooperării la nivel interinstituțional, precum și verificarea concepției integrate de securitate. Totodată, se propune însușirea de către forțele participante a misiunilor de securitate a modului de rezolvare a unor situații tactice.

Populația va fi informată despre activitățile care au loc în timpul desfășurării simulării, în acest sens fiind publicate informații și hărți cu trasee alternative recomandate pentru evitarea aglomerărilor și facilitarea deplasărilor în Chișinău și zonele adiacente.

Poliția face apel la conducătorii auto să dea dovadă de înțelegere față de eventualele dificultăți din trafic. De asemenea, cel mai indicat este ca cetățenii să își planifice din timp traseul de deplasare pentru ziua de 14 mai, în intervalul orelor 09:00-14:00, să acceseze drumurile adiacente Aeroportului Internațional Chișinău, să evite arterele principale ale capitalei, precum și deplasarea în acest interval de timp pe ruta Chișinău – Bulboaca și revers.

De asemenea, în legătură cu antrenamentele, cetățenii sunt anunțați despre posibile întârzieri și aglomerări în traficul rutier din centrul Chișinăului și zonele limitrofe.

Summitul CPE va avea loc la 1 iunie, în localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi. Evenimentul va reuni aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene.

Foto: IGP

img23003715

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!