ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a aderat la Programul „Vama” al UE

13:36 | 11.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 11 mai /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi acordul dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind aderarea țării noastre la Programul „Vama” al UE pentru cooperare în domeniul vamal, comunică MOLDPRES.

Scopul documentului este consolidarea relațiilor de cooperare între Serviciul Vamal al Moldovei și autoritățile vamale din statele membre ale UE, în contextul angajamentelor de integrare europeană a țării, precum și intensificarea cooperării cu autoritățile vamale din alte țări semnatare.

Printre acțiunile de colaborare se numără consolidarea capacității administrative și în domeniul informatic, dezvoltarea și operarea sistemelor electronice europene, implementarea inovațiilor în domeniul politicii vamale.

Primele echipamente deja au fost livrate, acestea vor asigura conexiunea dintre sistemele fiscale naționale și cele europene.

img23003741

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!