ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova este marcată Ziua internațională a asistenților medicali

09:51 | 12.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. În Republica Moldova este marcată astăzi Ziua internațională a asistenților medicali. În sistemul de sănătate din țara noastră activează 18 964 de asistenți medicali, comunică MOLDPRES.

Potrivit Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Ziua Internațională a Asistentului Medical este marcată anual în data de 12 mai – ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale, considerată fondatoarea acestei profesii și cea care a deschis prima școală pentru asistentele medicale din lume, la Londra, în 1860.

În anul curent, această zi are genericul „Asistenții noștri. Viitorul nostru” și vine să evidențieze încă o dată contribuția adusă de asistenții medicali pentru binele societății. În cadrul sistemului de sănătate, acești profesioniști au un rol esențial în oferirea de servicii medicale de calitate.

Conform statisticilor, două treimi din toți lucrătorii medicali din țara noastră sunt asistenţi medicali, iar în anul 2022 pentru salarizarea celor peste 20 de mii de angajaţi incluşi în categoria de personal medical mediu (asistenţi medicali), Compania Naţională de Asigurări în Medicină a alocat peste 2,5 miliarde de lei.

Foto: IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

img23003772

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!