ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un Forum dedicat industriei și ingineriei a fost organizat la Chișinău

18:43 | 12.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Peste 100 de reprezentanți din domeniul industriei și ingineriei din țară și de peste hotare au participat astăzi la cea de-a treia ediție a Industrial Suppliers & Engineering Forum, organizat cu scopul de a integra întreprinderile locale în lanțurile valorice globale prin interacțiunea cu investitorii străini, transmite MOLDPRES.

Evenimentul și-a propus să crească gradul de conștientizare cu privire la subiectele de electronică, inginerie, cercetare și dezvoltare în rândul comunității de afaceri și al tinerilor.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Viorel Garaz, a menționat că Forumul este o platformă de conexiuni pentru comunitatea de afaceri, care facilitează dialogul public-privat și asigură o interacțiune continuă între reprezentanții companiilor industriale. „Republica Moldova, deși nu este o țară producătoare de automobile, joacă un rol important în industria auto mondială, oferind cea mai bună locație de preț pentru furnizorii de automobile din Europa Centrală și de Est. Țara găzduiește companii cunoscute la nivel internațional care operează linii de producție pentru fire și cabluri electrice pentru autovehicule, componente electrice și electronice, interioare de lux, huse pentru scaune și mașini, și multe altele”, a spus Viorel Garaz. 

În cadrul forumului a fost prezentată platforma online de conexiuni în afaceri BusinessLink.md care însumează informații despre companiile autohtone active ce furnizează servicii și produse, atât pe piețele interne, cât și pe cele externe. Platforma va spori vizibilitatea companiilor locale, iar produsele și serviciile companiilor autohtone vor fi mai accesibile pentru potențialii cumpărători internaționali.

Totodată, forumul a găzduit și un Târg de cariere în inginerie și tehnologie, unde companiile naționale și internaționale au promovat posturile vacante și ofertele de muncă pentru absolvenți și profesioniști. 

Foto: Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării

img23003799

img23003799

img23003799

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!