ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 30 de cetățeni străini, printre care un mercenar rus, au primit refuz de intrare în R. Moldova

10:48 | 13.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 mai /MOLDPRES/. Un număr de 34 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova, în ultimele 24 de ore. Printre persoanele neautorizate la trecerea hotarului a fost și un mercenar rus, informează MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, a fost depistat un cetățean al Rusiei, identificat ca mercenar din brigada internațională „Пятнашка”. Străinul a fost depistat în fluxul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Acesta intenționa să ajungă în Ucraina, cu tranzit prin țara noastră. Persoanei nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat și după măsurile de filtrare instituite a fost întors pe cale aeriană în țara de pornire.

Pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență din R. Moldova, dar și al războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a hotarului sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei pentru călători, în special pentru cetățenii străini. 

Foto: Poliția de Frontieră

img23003811

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!