ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste șapte mii de contracte de locațiune, înregistrate la fisc în patru luni

10:07 | 15.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 15 mai /MOLDPRES/. Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 40,1% în primele patru luni ale anului curent, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Acestea au constituit 17,2 mln de lei (860 de mii de euro), informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat (SFS), în ianuarie-aprilie 2023, s-au înregistrat 7 332 de contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile, sau cu 18,5% mai multe decât în perioada similară a anului 2022.

Ca rezultat al acțiunilor de conformare voluntară și informare, în perioada menționată au fost identificate 929 de persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile. De asemenea, au fost efectuate controale la 147 de  persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile fiind calculate suplimentar la buget plăți de bază în sumă de 321,2 mii de lei, majorare de întârziere în sumă de 24,8 mii de lei și aplicată amendă în mărime de 11 mii de lei.

Potrivit legislației, cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune la SFS și să achite un impozit de 7% din veniturile obținute.

img23003849

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!