ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Summitul CPE: Străinii care primesc refuz de intrare în țară vor fi plasați la un Centru de cazare provizoriu

12:00 | 15.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mai /MOLDPRES/. În perioada 31 mai-2 iunie, persoanele ce vor primi refuz de intrare în țară vor fi plasați la un Centru de cazare provizoriu amenajat la Centrul de plasament temporar al străinilor. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, informează MOLDPRES.

Potrivit Grupului Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene, măsura va fi aplicată în contextul închiderii spațiului aerian național în timpul desfășurării Summitului din 1 iunie, când activitatea operatorilor aerieni din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău va fi sistată, iar părăsirea imediată a punctului de trecere a frontierei nu va fi posibilă. Astfel, străinii cărora nu le-a fost permisă, din varii motive, intrarea în Republica Moldova vor fi transferați și plasați la Centrul de cazare provizoriu.

Transportarea persoanelor către Centru va fi asigurată de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Cheltuielile pentru hrană și asistență medicală, suportate de către Centru, vor fi asigurate de către Inspectoratul General pentru Migrație, cu excepția cazurilor în care persoanele au interdicție de intrare în țara noastră. Cheltuielile de cazare pentru aceste persoane vor fi suportate de operatorul aerian care le-a asigurat transportul.

Totodată, termenul de cazare în Centru a străinilor cărora li s-a refuzat intrarea în Moldova prin punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul Internațional Chișinău, nu va depăși 72 de ore.

În vederea asigurării siguranței și securității aeronautice, toate zborurile aeronavelor civile vor fi interzise pe întreg spațiul aerian al Republicii Moldova pentru intervalul de timp 1 iunie ora 00.00 (ora locală) până pe 2 iunie ora 07.00 (ora locală), excepție făcând aeronavele oficiale.

Foto: Poliția de Frontieră

img23003852

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!