ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean: Bașcanul UTA Gagauz-Yeri trebuie să fie ales conform legislației

11:18 | 17.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 mai /MOLDPRES/. Bașcanul UTA Gagauz-Yeri trebuie să fie ales conform legislației Republicii Moldova și conform legislației specifice din autonomie. Declarația a fost făcută astăzi de premierul Dorin Recean, la începutul ședinței de Guvern, transmite MOLDRPES. 

„Nimeni în locul cetățenilor din autonomie nu va alege bașcanul, nici Chișinăul, nici Moscova, nici cei care se află aiurea în loc să vină aici să-și ispășească pedeapsa. Bașcanul trebuie să fie ales conform legislației Republicii Moldova și conform legislației specifice din autonomie. Și asta se va întâmpla. Chem pe toată lumea să fim calmi. Constituția garantează tuturor cetățenilor dreptul la un proces echitabil. Problemele care au fost identificate și documentate vor fi prezentate în instanță, iar aceasta va da o apreciere. Alegerile, oricare ar fi ele, din orice colț al Republicii Moldova, trebuie să fie conform legislației și în cadrul procedurilor stabilite de către sistemul de guvernare al țării”, a afirmat Dorin Recean.

Premierul a adăugat că Executivul va lucra în continuare pentru a asigura serviciile publice ale cetățenilor din autonomie. „Vom lucra cu primarii, vom lucra nemijlocit cu cetățenii, vom lucra cu toți cei care sunt aleși de cetățenii din autonomie care să le reprezinte interesele. Ceea ce noi nu vom face este să lucrăm cu oamenii care reprezintă alte interese decât interesele cetățenilor din autonomie”, a conchis șeful Cabinetului de miniștri.

Duminică, 14 mai în UTA Gagauz-Yeri a avut loc turul doi al alegerilor guvernatorului. Potrivit datelor prezentate de Comisia electorală de la Comrat, scrutinul a fost câştigat de Evghenia Guţul.

img23003929

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!