ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vizita de lucru a viceprim-ministrului Oleg Serebrian în raionul Briceni

13:29 | 17.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mai /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian însoțit de deputatul Efimia Bandalac, reprezentantul Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat și ai Biroului politici de reintegrare au efectuat marți o vizită de lucru în raionul Briceni, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul nominalizat.

În cadrul dialogului purtat la nivelul Consiliul raional Briceni cu reprezentanții administrației publice locale și serviciile publice desconcentrate, au fost abordate aspecte ce vizează buna funcționalitate a acestora, modalități de soluționare a problemelor stringente cu care se confruntă, precum și elemente ce vizează dezvoltarea localităților din raion.

Vicepremierul a încurajat primarii și reprezentanții Consiliului raional Briceni să fie proactivi în procesul de stabilire a parteneriatelor cu actorii europeni pentru a identifica și implementa proiecte de dezvoltare comunitară.

În context, urmare a acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, viceprim-ministrul Oleg Serebrian a exprimat deschiderea autorităților publice centrale de a acorda asistență sub forma unor instruiri referitoare la procesele de aplicare la fondurile de pre-aderare și buna implementare a acestora.

Oleg Serebrian a menționat și necesitatea intensificării conlucrării și dialogului dintre autoritățile publice centrale și cele locale pentru o mai bună gestionare a problemelor de actualitate pentru comunități.

De asemenea, viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a vizitat Liceul Teoretic din s. Corjeuți, unde a purtat o discuție cu profesorii și elevii din raion. În cadrul dialogului a fost remarcat rolul esențial al Uniunii Europene în procesul de dezvoltare durabilă a Moldovei.

Destinația finală, conform agendei de lucru a vicepremierului Serebrian, a constituit-o vizita de documentare la punctul internațional rutier de trecere a frontierei de stat „Briceni – Rosoșani”, unde s-a discutat cu reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal despre procesele funcționale în punctul de trecere vizitat, modalități de sprijin, precum și efectele negative ale războiului din țara vecină Ucraina asupra situației per ansamblu.

În cadrul vizitei sale în raionul Briceni și discuțiilor purtate în teritoriu, Oleg Serebrian a evidențiat faptul că Chișinăul este determinat de a continua procesul de soluționare pașnică a conflictului transnistrean, cu păstrarea necondiționată a obiectivului strategic de integrare europeană, între acestea menținându-se o sinergie continuă.

La fel, vicepremierul a îndemnat toți participanții la dialogurile purtate să se solidarizeze pe 21 mai curent și să participe la Adunarea Națională „Moldova Europeană” fie la Chișinău, ori la nivel de raion, astfel să fie exprimat dezideratul și vocea cetățenilor pentru vectorul strategic de integrare europeană a țării noastre.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img23003942

img23003942

img23003942

img23003942

img23003942

img23003942

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!