ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu a avut o întrevedere cu o delegație a Parlamentului European

17:35 | 17.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mai /MOLDPRES/. Eforturile Republicii Moldova de garant al securității regionale au fost discutate de către președintele Legislativului, Igor Grosu, cu delegația Subcomisiei pentru securitate și apărare a Parlamentului European, transmite MOLDPRES cu referire la  Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În cadrul întrevederii oficialii au vorbit despre gestionarea provocărilor cu care se confruntă Moldova în paralel cu avansarea procesului de integrare europeană și a agendei de reforme. Președintele Parlamentului a menționat că R. Moldova continuă implementarea celor nouă recomandări formulate de către Comisia Europeană în contextul acordării statutului de țară candidat pentru aderare la UE. „Suntem foarte hotărâți în demersul nostru de integrare europeană”, a spus șeful Legislativului, amintind despre inițierea procedurii de retragere a Moldovei din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente.

Pe parcursul discuțiilor Igor Grosu a mulțumit Parlamentului European pentru asistența oferită țării noastre în scopul de a face față provocărilor în materie de securitate, pentru ajutor în a consolida reziliența Republicii Moldova și pentru sprijin în procesul de integrare europeană.

Oficialii au avut un schimb de opinii și despre cooperarea cu UE în domeniul securității și apărării.

Deputații din Subcomisia pentru securitate și apărare a Parlamentului European efectuează în aceste zile o vizită la Chișinău, pentru a discuta despre securitatea regională și implicațiile războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Scopul principal al vizitei este de solidaritate cu țara noastră, care se confruntă cu presiuni crescute din cauza războiului.

Foto: Parlament

img23003958

img23003958

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!