ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medici stomatologi din trei țări s-au reunit la Chișinău

13:22 | 19.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. Medici stomatologi din țară, precum și invitați din România și Israel, s-au întrunit la Chișinău la o conferință științifică dedicată savantului Valentin Topalo. Evenimentul a fost organizat de Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală „Arsenie Guțan” din cadrul Facultății de Stomatologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, comunică MOLDPRES.

Discursuri în fața participanților la conferință au ținut Nicolae Chele, șeful catedrei sus-numite, prim-prorectorul Olga Cernețchi și decanul Facultății de Stomatologie, Oleg Solomon. 

Oleg Solomon a informat că potrivit deciziei Consiliului Facultății de Stomatologie, anul 2023 este dedicat profesorului Valentin Topalo, și o primă inițiativă în acest sens este revista „Medicina stomatologică”, numărul curent fiind consacrat regretatului savant.

Conferențiarul Mihail Todiraș, care a reprezentat Departamentul Cercetare al USMF „Nicolae Testemițanu”, a vorbit audienței despre oportunitățile de cercetare de la Institutul Național de Cercetare în Medicină și Sănătate și importanța acestora pentru dezvoltarea științelor medicale și farmaceutice la nivel național și internațional.

Conferința comemorativă a continuat cu două sesiuni de comunicări științifice orale, unde au fost abordate actualitățile în domeniul chirurgiei oro-maxilo-faciale și implantologiei orale.

Foto: USMF

img23004036

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!