ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii prognozează vreme frumoasă în ultima decadă din mai

13:36 | 19.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. Luna lui Florar lasă din forţe cu temperaturi ridicate, vreme variabilă, în general însorită, şi doar pe alocuri cu ploi de scurtă durată, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), sâmbătă şi duminică, 20-21 mai, noaptea vor fi temperaturi de până la 16 grade Celsius, iar ziua se vor înregistra maxime de 28 de grade. Ultima decadă a lunii se arată a fi fără precipitaţii semnificative, izolat fiind posibile doar ploi slabe, de scurtă durată.

De asemenea, în următoarele 24 de ore, în râul Nistru, pe sectorul Naslavcea – Dubăsari va avea loc variația nivelului apei cu 10-20 cm. Pe sectorul Grigoriopol – Răscăieți va continua scăderea nivelului apei cu 10-50 cm, iar pe celelalte sectoare ale Nistrului nu vor fi schimbări esențiale.

Pe râul Prut şi în râurile mici, regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

Foto: SHS

img23004037

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!