ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: Cei care se nasc azi, trebuie să meargă în clasa întâi în calitate de cetățeni europeni

12:18 | 21.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Avem datoria să muncim pentru ca toți copiii din țară să fie fericiți. Iar cei care se nasc azi, să meargă în clasa întâi în calitate de cetățeni europeni, cei ce se înscriu la medicină să devină în șapte ani medici europeni. Afirmația a fost făcută de șeful statului, Maia Sandu, în discursul susținut în Piața Marii Adunări Naționale /PMAN/ la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, comunică MOLDPRES.

Președintele a susținut un discurs motivațional pro integrare europeană timp de peste jumătate de oră, în care a menționat că această adunare va spune clar tuturor, că moldovenii își doresc să devină parte a Uniunii Europene. Ea a vorbit și în limbile rusă, ucraineană, găgăuză și bulgară.

„Până în 2030, agricultorii care au sădit o livadă de nuci, vor culege prima roadă bogată într-o țară europeană și marea piață europeană va fi și mai deschisă pentru producția moldovenească. Ne dorim ca antreprenorii care deschid azi companii să devină afaceri europene și să deschidă mai multe locuri de muncă aici acasă. Moldova Europeană înseamnă că trebuie să clădim instituții de stat cu adevărat europene, care să servească doar cetățeanul, să îl protejeze și să muncească în interes național, oricine ar fi la guvernare. Profesorii, medicii, polițiștii, toți angajații din sectorul public vor deveni funcționari europeni respectați de cetățeni și răsplătiți ca atare. Cei adunați aici în PMAN vin și din localitățile noastre. Din comunitatea noastră la care ținem, nimeni nu știe mai bine decât noi că un viitor european înseamnă sate și orașe amenajate, dezvoltate. Am lansat programul Satul european. În următorii ani, trebuie să ajungem din sat în sat și să aducem Europa în toate localitățile noastre”, a spus Sandu.

Șefa statului a specificat că integrarea în Uniunea Europeană nu este doar un angajament, ci dorința poporului, care este susținută de partenerii europeni. „Europa nu este o lozincă politică, este șansa poporului nostru să trăiască în pace, liniște și belșug. Pare un drum lung, care necesită o muncă a întregii societăți și va asigura viitorul copiilor noștri. Nimeni nu ne poate sta în calea dezvoltării, stăpân în casa noastră este doar poporul. Moldova trebuie să fie membru al UE în următorii șapte ani. Moldovenii trebuie să fie europeni nu doar în valori, ci și în acte”, a adăugat Sandu.

„Astăzi ne-am adunat în PMAN pentru a spune că Moldova este europeană, ne dorim ca cei care trăiesc pe acest pământ să fie liberi în casa lor. În 34 de ani am rezistat în pofida tuturor piedicilor, suntem o țară care își merită locul în Uniunea Europeană”, a afirmat Maia Sandu.

img23004067

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!