ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola: „Europa este Moldova, Moldova este Europa”

12:32 | 21.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Europa este Moldova, Moldova este Europa. Mesajul a fost transmis de președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, la Adunarea Națională „Moldova Europeană” desfășurată astăzi în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din Chișinău, transmite MOLDPRES.

Oficialul și-a început discursul adresat cetățenilor în limba română. „Dragi cetățeni ai Republicii Moldova, dragi europeni! Voi ați ales Europa și Europa vă întâmpină cu brațele deschise. Maia Sandu este un lider care inspiră și aș vrea să stau alături de dumneaei atunci când, în acest an, vom începe negocierile pentru aderarea la UE. Trăim în vremuri de instabilitate, însă Moldova rămâne mândră. Lumea vede curajul vostru și lupta împotriva atrocității. Lumea vede generozitatea voastră față de ucraineni, pentru femei și copii. Aceste acțiuni dau dovadă că voi credeți în valorile UE”, a spus Roberta Metsola.

Președintele Parlamentului European a subliniat că evenimentul de astăzi demonstrează mesajul puternic al moldovenilor, care susțin parcursul de integrare europeană. „Transmitem un mesaj ferm: Europa este Moldova, Moldova este Europa! Acesta este un mesaj comun. Trăim vremuri instabile, însă Moldova nu este singură, Uniunea Europeană o să vă fie mereu alături”, a afirmat Roberta Metsola.

În timpul discursului oficialului european, cetățenii adunați în PMAN au scandat „Europa”, „Moldova”, „Solidaritate”. În timpul acțiunii, oamenii fluturau drapelele Republicii Moldova și Uniunii Europene.

Adunarea Națională „Moldova Europeană” se desfășoară astăzi în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și în alte 33 de orașe din Europa. Cetățeni din toată țara s-au adunat în centrul capitalei pentru a anunța că susțin calea europeană a țării.

img23004068

img23004068

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!