ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

După o perioadă de ieftiniri, ANRE atestă o ușoară creștere a prețurilor la carburanți

10:41 | 22.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. După tendința de scădere continuă a prețurilor la carburanți, care a rezultat în ultima perioadă cu o ieftinire de 2 lei și 50 de bani per litru la benzină și de 2 lei și 20 de bani per litru la motorină, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă o ușoară majorare a valorii cotațiilor Platts, fapt care se reflectă într-o apreciere zilnică a tarifelor ce nu depășește 10 bani per litru, transmite MOLDPRES. 

ANRE a explicat că majorările respective ale prețurilor se datorează exclusiv creșterii cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor.

În aceste condiții, pentru ziua de mâine, ANRE a stabilit un preț maxim pentru benzina COR 95 de 23 de lei și 15 bani, în creștere cu trei bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 19 de lei și 10 bani per litru, prețul fiind mai mare cu trei bani.

Foto simbol

img23004092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!